Предавање "Одржива мобилност"

Данас је у школској библиотеци у сарадњи са Градском управом Крушевац одржано предавање "Одржива мобилност". Циљ предавања је био да се представи пројекат "SWITCH" јер ће ученици Машинско-електотехничке школе узети учешће у њему.

Данашњој презентације присуствовала је помоћница градоначелника за екологију, одрживи развој и енергетику  Драгана Милићевић, Јелена Брковић из Савета за безбедност саобраћаја и Јелена Николић из Градске управе Крушевац, која је била излагач.

1

Град  Крушевац је изабран за учешће у европском „SWITCH“ пројекту, заједно са још 30-так градова у Европи. Крушевац је једини град из Србије.

Главни циљ „SWIТCH“ пројекат је да смањи гужву у саобраћају, кроз промовисање пешачења и употребе бицикала за краће релације. Поред  5 водећих градова (Антверпен (Белгија), Гдањск (Пољска), Лондонска општина Хаунзлов (Енглеска), Доностиа/Сан Себастиан (Шпанија) и Беч (Аустрија)) 30-так пратећих градова, међу којима је Крушевац, имаће подршку у примени промотивних мера за смањење гужве у саобраћају, кроз промовисање пешачења и употребе бицикала за краће релације.

Важни циљеви за развој локалних промотивних мера у оквиру „SWICH“ пројета су:

-          смањење емисије штетних гасова и потрошње горива

-          смањење јавних и приватних трошкова и

-          побољшање јавног здравља и квалитета живота у граду

Пројекат се завршава 31.05.2016.године.

Више о пројекту "SWIТCH" на веб адреси: http://www.switchtravel.eu/