Семинар ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школи“ у Крушевцу

 

Национални центар Euroguidance – Европскe мрежe за подршку каријерном вођењу и саветовању организовао је  још један у низу семинара за наставнике средњих школа ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школи”, који  се одржао 12. децембра 2016. године у периоду од 10 до 17 часова, у Крушевцу, у просторијама Првe техничкe школe.

Семинар ,,Каријерно вођење и саветовање у средњој школи” је акредитован код ЗУОВ-а и налази се под редним бројем 47 у Каталогу програма стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/17. и 2017/18. годину. Овај семинар је до сада похађао значајан број наставника широм Србије и оценио га као важну подршку за реализацију активности каријерног вођења и саветовања у средњој школи.

Семинар је осмишљен првенствено за наставнике са мало искуства у области каријерног вођења и саветовања. Учесници су се упознали са свим што појам каријерног вођења и саветовања подразумева, сазнали више о корисним ресурсима за наставнике и ученике на националном и европском нивоу. Поред тога, представљен је приручник намењен наставницима средњих школа, који садржи примере активности каријерног вођења и саветовања које се успешно реализују у средњим школама. Учесници су били активни у осмишљавању активности које је могуће спровести у  школи. Семинар је био веома користан и осим нових сазнања била је и одлична размена искустава.

Семинару су присиствовали наставници осим наше школе, Медицинске школе Крушевац, Економско - трговинске школе Крушевац, Гимназије ,, Вук Караџић,, Трстеник, Техничка школа Трстеник и представник Агенције за регионални развој града Крушевца.