Електричар

Неки текст

Минимални број поена за упис

Опис посла

Постани мајстор електричних система као електричар! Кроз овај трогодишњи смер научићеш све о инсталацији, одржавању и поправци електричних система у домаћинствима, комерцијалним објектима и индустријским постројењима. Буди део тима који осигурава сигурност и функционалност електричних система, пружајући кључне услуге које су неопходне у свакодневном животу. Са смером електричар, ствараш темељ за успешну каријеру у области електротехнике и обезбеђујеш стабилну будућност у растућој индустрији електричне енергије.

Током школовања научи

Ученици који се школују на смеру електричар могу очекивати разноврсно и динамично искуство које ће их припремити за каријеру у области електротехнике. Ево неколико ствари које могу очекивати током школовања: Теоријска настава: Ученици ће учити основне принципе електричних система, електричних кола, електротехничких материјала и других релевантних дисциплина путем предавања, семинара и радионица. Практична обука: Поред теоријске наставе, ученици ће имати прилику да стекну практичне вештине кроз лабораторијске вежбе, практичне радионице и рад на стварним пројектима. То може укључивати ​​рад са електричним алатима, опремом и инсталацијама. Практична обука се одвија у оквиру дуалног система образовања, што подразумева да ученици имају новчану надокнаду за обављање учења кроз рад.

Зашто ово занимање?

  • Потражња за стручњацима: Електричари су неопходни у различитим секторима, укључујући грађевинарство, индустрију, енергетику и одржавање објеката. Постоји стабилна потражња за стручњацима са вештинама електричара.
  • Разноврсне каријерне могућности: Запошљавање у различитим индустријама и секторима, од радова на терену до одржавања електричних система у индустрији и пословним објектима.
  • Прилика за самозапошљавање: Могућност покретања сопствених предузећа или слободних занимања, што омогућава независност и управљање сопственом каријером.
  • Практичне вештине: Стицање практичних вештина у раду са електричним системима, алатима и опремом, корисно и у професионалном и у свакодневном животу.

Наставак школовања

Након завршетка смера електричар, постоје различите могућности за наставак образовања, укључујући:

  • Стручно усавршавање: Приступ стручним курсевима и обукама за додатно усавршавање и стицање специфичних вештина у области електротехнике.
  • Предузетништво: Покретање сопственог послова у области електротехнике или сродним областима као самостални предузетник или у сарадњи са другим стручњацима.

Ћирила и Методија 26
37000 Крушевац

www.prva-tehnicka.edu.rs
skola@prva-tehnicka.edu.rs
+381 37 44 88 10